Saturday, October 30, 2010

Hello friends and family:)

I skrivende stund  sitter Bente, Anne Mari og Anne Jenny og svetter i sofaen i vår nye leilighet. Temperaturen i skyggen ligger på rundt 35 grader celsius, men vi skjønner at vi ikke skal klage ettersom meldinger kommer om kalde tempraturer i nord. (Noe av denne bloggen ble skrevet for over en uke siden, men ting går som kjent i sitt eget tempo i Afrika).

Hva har vi gjort siden sist?

Bente, vår gode venninne, har kommet for å besøke oss! Det er utrolig gøy og merkelig naturlig å plutselig ha hun her. Hun har allerede vist seg å komme inn nyttig ettersom AM fant en "tarantell" i dusjen på morgenen (det har i etterkant dukket opp flere av samme sort og det er muligens noe som heter den "sorte dame"). Hun fikk vekket AJ som mente at dette var en jobb for Bente, selvom hun påstår at det ikke hadde vært et problem å drepe den selv. Men det er jo litt eksotisk for Bente å ha drept et slikt insekt.
Vi har vært på flyoutreach! Det er en ordning mellom Haydom og et kristent flyselskap, MAF, som går ut på at leger, tannleger og sykepleiere blir flydd ut til helsestasjoner i distriktet som er så øde at det er vanskelig å komme til med bil. For en opplevelse å se mødre strømme til fra alle kanter med babyene på ryggen, og mennene samlet lenger borte der de også hadde et lite marked! Vår oppgave var å veie babyene på en vekt hengende fra et tre.
AM har fått følelsen av å være sykepleier ettersom AJ har vært syk i en uke. Hun har helt i glass etter glass med solbærsaft og i tillegg prøvd å helbrede AJ for spilleavhengighet (Kabal). Om hun lyktes ønsker vi ikke å publisere. (Spilleavhengigheten har nå gått over til edderkoppkabal, så AM jobber hardt for å legge en ny strategi for behandlingen).
What else? Ja, vi har flyttet! Den ene dagen AJ ikke var hjemme ble AM løpende som en/et strikk (men så fikk hun også muligheten til å lure AJ med at vi herved skulle bo i telt, noe AJ mot alle odds trodde var sant). Vi har flyttet inn i en leilighet med kjøkken (uten komfyr, men med kjøleskap og frys), bad (med speil) og en stor, fin stue. Vår nærmeste nabo er Turid og Olav, så det er jo også hyggelig!
Til søndag kommer mamma T noe som blir veldig gøy! Så reiser vi fire på safari på tirsdag til torsdag! Det blir også veldig gøy! Vi skal i tre parker, Lake Manyara, Tarangire og Ngorogoro krateret. Lørdag reiser Bente hjem, mens mamma blir med tilbake til Haydom (Alt dette har jo da allerede skjedd så mer tekst følger).
Mangosesongen er i gang så de går ned på høykant!

Bente, AM og AJ

2 comments:

  1. Sorte dame, er det den samme som sorte enke, verdens giftigste edderkopp for mennesker?
    håper alt står bra til, i trøndelagen har ikke temperaturene blitt så forferdelige enda, litt variert, men hadde det fint med 17.5 grad her om dagen :) -BK

    ReplyDelete
  2. juhu!

    For det første: komme inn nyttig - som i come in handy, er IKKE et norsk uttrykk. jenter, da!

    Her i nord er det strålende vær idag! Jeg sitter og kjemper med min enorme juspensummengde som jeg enda ikke har lest, og lurer fælt på hvordan denne eksamenen skal gå.. Hehe! Ellers dro eiv akkurat for å ha gudstjeneste- jeg må sitte hjemme å være flittig. Bare tre uker igjen nå!!

    Det høres jo helt fantastisk ut der nede for dere - speil og alt ;) Og med besøk! Det har vel vært storslagent, kan jeg tenke!

    Ok, til arbeid, til arbeid :)

    Store klemmer fra meg,

    i

    ReplyDelete