Monday, September 27, 2010

Farvel, Kenya!

Etter to FANTASTISKE uker på Coral Key var det tid for å reise videre. Klokken 02.30 ankom en bil for å plukke oss opp. Da bar ferden av sted til Mombasa. Det var tydeligvis ikke bare oss som trengte skyss denne natten for vi var inne i mang en landsby og bakgård for å plukke opp folk. Videre fra Mombasa til Arusha hadde vi en spennede tur med Taheed Coach- new edition. Den siste delen der må vi si oss litt uenige i. Varmen gjorde at vi måtte ha vinduene åpne, noe som resulterte i at AJ kom ut av bussen med en annen hud- og hårfarge enn det hun hadde før ombordstigning. AM sine føtter hadde fått et nytt dunlag som følge av at kyllinger ble fraktet inn på bussen og fjær flakset rundt. Men fram kom vi omsider, om enn en litt annerledes busstur i Norge :)
I Arusha tilbrakte vi de to dagene med å gå på Masaii marked, kikke litt rundt i byen, gå på kino (utrolig hvor morsomt det kan være å se action/thriller i utlandet) og spise god indisk mat. Nydelig! 8 nanbrød var forresten nisten vår på neste tur fra Arusha til Haydom.
Vi dro fra Arusha rundt klokken 9 på morgenen. Den ene etter den andre ble lempet inn i landcruiseren, og til slutt satt vi 15 personer godt sammentrykt. Da sa det stopp!  Ideelt var den nok beregnet for rundt 11-12. AJ og AM satt mellom en litt eldre mann og en dame. Man kunne ikke vri på seg eller strekke ut beina i det hele tatt, så det var ikke mange timene som måtte til før både rumper og bein sovnet. Fordelen med å sitte så tett er at man ikke hopper til alle kanter når man kjører på disse veiene. Man sitter rett og slett fast. AM mente flere ganger at uansett om bilen rullet ned en av fjellskrentene kom vi til å komme hele ut av det!  Men alt i alt var det en flott tur! Kjørte over elver, oppover fjellsider og gjennom mange små landsbyer. Var virkelig en opplevelse! Vi visste lite om hvor lenge turen kom til å ta, men etter ca 5 timer kjørte vi inn til Haydom.

Fortsettelse følger!

5 comments:

  1. virker som om ting ikke har forandret seg i det minste.
    gleder meg til fortsettelsen!

    ReplyDelete
  2. Hei gode nieser.

    Jeg følger dere med spenning og synes å kjenne igjen både det ene og det andre fra mitt liv endel år tilbake. Godt dere er unge og spreke og at dere har vokst opp på landsbygda hvor det har vært både kyllinger og sandstøv. Kanskje jorda er rød i Tanzania også, slik den er på Madagaskar ? I såfall blir det helt nydelig å komme til et sted med såpe og rent vann. Lykke til med alt dere foretar dere. Hilsen fra tante Gunvor og onkel Øyvind og kanskje Piso.

    ReplyDelete
  3. Gjett om dere kommer til å ha mye å tenke tilbake på. Dere kommer til å mimre mye etter dette !
    Det hadde vært gøy å sett film fra transport etappen med kyllinger som passasjerer.
    Ja, det er godt dere så fordeler med å sitte trangt på vei til Haydom.
    Flotte og verdifulle opplevelser blir det nok ettersom dagene går.

    Mange klemmer fra mamma R

    ReplyDelete
  4. Har dere bilder av Anne Maris "kyllingbein" og Anne Jennys nye hårfarge?
    Lykke til med å skape gode og nyttige dager!
    Klem fra mamma T

    ReplyDelete
  5. JUhu! GØy å lese.. Nå må jeg lese mer om presedenser, og litt mindre om eventyr.. nyt alt, venner! (ah, deilige utenlandske bussturer som varer i timesvis ;)

    ReplyDelete