Monday, September 13, 2010

22 eller 23 grader celcius?


På pier'en i Malindi

Gåtur langs stranden.

En liten fruktshake ved pool'en:)
Vår største krangel til dags dato er tempraturen i bungalowen om natten. I går kveld ble det så ille at den ene truet den andre med å bli sendt opp i andre etasje. Til nå har vi følt at det er hyggelig at begge sover i første etasje, spesielt når lyset blir skrudd av og på i 5- tiden om morgenen og AJ ser en skygge. (Etter dette har kniven og myggsprayen vært lett tilgjengelig). Hvertfall, tilbake til krangelen. Anne Mari har en intens kroppsvarme om kvelden som roer seg utover natten. Dette betyr at hennes ønskelige temperatur ved starten av nattesøvnen er 22 grader eller lavere. I fem- tiden passer det derimot å skru opp temperaturen til 24- 25 grader. For Anne Jennys del, lettvind som hun er, passer det best å kjøre 23 grader natten gjennom. Det skal sies at AJ hakker tenner ved 22 grader og svetter ihjel ved 24 grader. På tross av at det er AM som har en veldig varierende og ustabil kroppstemperatur mener hun at AJ skal kle på seg med ull, fleece og skjerf og siden ta det av seg klokken fem. AM har også vurdert å spandere på AJ en ekte ullue fra Kenya. Rettferdig?

Nok om det. Vi koser oss stort! Idag gikk turen til Watamu- en liten by langs kysten cirka en halvtime fra Malindi. Vi følte oss sikre på at grunnlaget var etablert og gikk derfor for solfaktor 15. FOR EN TABBE! I skrivende stund sitter vi som to hummere, og folk i resepsjonen må se to ganger før de gir oss nøkkelen. I morgen står sidesoling på dagsorden ettersom dette er det eneste området som ikke ble dekket idag. Ellers om dagene har vi truffet lokale folk, ligget ved bassenget (avbrutt av de 20 daglige rundene i det), bokset i treningssalen (hvor vi forøvrig har egne instruktører. Steve, en av instruktørene, liker å STIRRE på AJ. Litt stressende:)), og spist god italiensk mat. Foccacia til frokost, lunch og middag er ikke å forakte!

AJ&AM

4 comments:

  1. Våre kjære "solstråler".
    Nye, nydelige bilder og vi følger dere!
    Festlig beretning om temperatur og ull luer=)
    Apropo solbrent, - vær litt obs jenter, dere er jo like under ekvator !!!!
    Kan se at dere har det alle tiders,det er flott for oss å vite !

    Kjempeglad i dere!

    Det går fremover med onkel Asbjørn, etter hoftebruddet.

    Klemmer fra oss hjemme.

    ReplyDelete
  2. 20 ganger i bassenget på en dag høres mye og gøy ut.

    ReplyDelete
  3. Det er godt dere har forstått at dersom dere ikke har noe å snakke om så må dere finne på noe, og å diskutere vær og temperatur er jo noe nordmenn kan!
    Misunner og unner dere sol og varme!
    Mange klemmer til begge to!

    ReplyDelete
  4. Hei begge to. Så flott å se bilder og så finne en skrivelse i tillegg! Fint "å følge med dere". Her plaskregner det og vi har hverken Bougenvilla eller Hibiskus på frokostbordet. Derimot har vi knekkebrød og brunost ! Lev vel og ta godt vare på hverandre enten det er 22,23 eller 24 grader. Gleder meg allerede til å se dere ved juletid solbrune og proppet med D-vitaminer til møte med de norske desemberdagene. Klem fra oss i Arendal, tante Gunvor.

    ReplyDelete