Saturday, March 12, 2011

"Vi seilte fra Karibien..."

I dag seiler vi ut på de karibiske hav i en katamaran. Vi fikk se båten i går, og vi undrer oss stort over hvordan vi og 4 par skal få plass på den båten. Men koselig blir det nok:) Planen for uken er å seile rundt til grotter som vi skal padle inn i, til korallrev hvor vi skal snorkle og ellers ligge på dekk og nyte livet.

Akkurat nå er vi i en liten by som heter Placencia. Det er mange små hoteller og mange restauranter. Hovedgaten skal visst holde Guiness verdensrekord for smaleste hovedgate. Det er utrolig søtt her!'

9. mars var en trist dag. AJ fikk grått noen tårer for første gang på turen. Hva kunne trigge en slik voldsom reaksjon? Vivian reiste hjem til Norge. Etter nesten 2 fantastiske uker på den Dominikanske Republikk sammen, var det tungt å si farvell. De siste dagene leide vi bil og kjørte rundt i en heller annerledes trafikk enn hjemme. Bilene kommer fra alle kanter og vi var alle glade for massasje på kvelden slik at skuldrene kunne senke seg litt før neste dag bak rattet. Veiene på Domi er fulle av hull, kuer, høner, mennesker, scootere, biler og lastebiler. Men dette hindret oss ikke i å kjøre til en nydelig strand hvor bølgene var så voldsomme at AM og AJ ble dyttet i bakken mange ganger. Vivian, som den gårdsgutten hun er, greide å holde seg på beina. Neste dag kjørte vi til en plass hvor det er 27 fosser. Vi valgte å klatre 7 av de. Det var veldig gøy! Vi rusjet eller hoppet ned igjen. Ettersom vi hadde en guide som var veldig ivrig fotograf kommer det bilder når vi kommer til en plass vi får lastet opp.   

21. mars reiser vi til USA hvor vi skal være i noen uker. Selv om det er spennende å reise i land som er helt ukjente og veldig annerledes enn Norge, så gleder vi oss begge til å komme til et land vi kjenner.

3 comments:

  1. Hei kjære jentane våre.
    Det var en stilig overskrift dere hadde på bloggen i dag. Det er ikke så mange som kan si det på ekte. Om dere finner "en helt fantastisk skatt", er ikke godt å vite. Men dere, om enn så eventyrlig ferden høres ut, og det er den helt sikkert, så vær forsiktig og ikke ta sjanser! Vi gleder oss til å høre mer fra dere. Det skal bli godt og høre fra dere igjen og vite at dere er tilbake på land.
    Take care - snakkes! Hilser så mye fra pappa,Håkon og Anna Luiza. Klemmer fra oss. Mamma R

    ReplyDelete
  2. Det var veldig koselig å snakke på skype! Takk for det!
    Nå må dere ha en flott tid på sjøen og nyte båtlivet! Pass godt på dere selv!
    Klem fra mamma T

    ReplyDelete
  3. Hei på dere =)
    Hei Anne Jenny <3
    Høres ut som dere bare har tidenes reise altså!
    Misunner dere spesielt denne delen av reisen hvor dere er på seiltur!!! Har gjort det samme i Karibian selv i 2 uker, men på seilbåt ikke katamaran - det er bare fantastisk, og du vil aldri i land etterpå!!! Gjør det mer enn gjerne i en katamaran, skal være mere plass, og så får du så vanvittig flott solplass i nettet mellom de to skrogene nå man seiler =D Kos dere masse videre, og ta vare på hverandre! Klem

    ReplyDelete